Ölcaps

Ölcaps är ett väldigt populärt drinkspel som går ut på att kasta kapsyler i ölglas. Man sitter på golvet och alla spelare har varsit glas. Reglerna varierar kraftigt men nedan följer ett förslag.

Detta behöver du för att spela Caps: Ett par ölglas, en massa öl och en massa kapsyler!

Spelarna ska placera sig ungefär en benlängd ifrån ett glas som placeras i mitten som man kallar för mittenglaset. Spelarna ska också placera sina egna glas runt mittenglaset. Spelarnas glas bör inte vara placerade för nära mittenglaset då det kan bli lite väl svårt, någonstans runt 7-13 centimeter ifrån kan vara lagom. Regler för Caps:

Caps går ut på att man ska försöka kasta en kapsyl i motståndarens glas. Om man träffar motståndarens glas är den personen utmanad. Personen måste då träffa utmanarens glas för att slippa dricka. Träffar han är det utmanaren som måste träffa. Den som missar först får dricka. Om man träffar mittenglaset utan att vara utmanad eller att ha utmanat måste alla dricka ur sina glas. Dessutom måste den som har träffat mittenglaset dricka upp all öl som finns i det och fylla på det igen.

medium-beer-caps.jpg

 

Regler för Lagcaps:

 I Lagcaps (t.ex två spelare i varje lag) ska lagen vara placerade mittemot varandra. Reglerna är ungefär som för vanliga caps. Om en spelare i ena laget träffar motspelarnas glas utmanar han dom, då får det utmanade laget en chans att träffa det utmanade lagets glas. Missar de får det utmanande laget en poäng och det utmanade laget får dricka ur sina glas. Träffar däremot det laget som blev utmanat måste det utmanande laget träffa igen annars går poängen till det andra laget och det laget som från början utmanade får dricka. Spelet håller på till något av lagen har 13 poäng.